Με μεγάλη χαρά σας γνωστοποιούμε την  κατάκτηση από το σχολείο μας της 2ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, Junior Achievement Greece. 

Ασημένιο μετάλλιο για το Λύκειο Επισκοπής

Oι μαθητές της Α΄ Λυκείου , με την στήριξη των εκπαιδευτικών Βουζαξάκη Γιώργου, Γιαννακόπουλου Νίκου και Μαραγκάκη Κυριακής, δημιούργησαν την εικονική κοινωνική επιχείρηση StandbyMe. Σκοπός της κοινωνικής επιχείρησης StandbyMe είναι η στήριξη εφήβων και νέων χωρίς γεωγραφικούς / κοινωνικούς / οικονομικούς περιορισμούς, η ενεργοποίηση της Κοινωνικής Ευθύνης Επιχειρήσεων  στον τομέα της ψυχικής υγείας καθώς και η προώθηση του  3ου  στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. για την προώθηση της καλής υγείας και ευημερίας.

Στις 14 Μαΐου 2021 , ομάδα μαθητών του σχολείου μας παρουσίασε διαδικτυακά ενώπιον κριτικής επιτροπής την εικονική κοινωνική επιχείρηση StandbyMe και κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση ανάμεσα σε καταπληκτικές ιδέες σχολείων από όλη την Ελλάδα. Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα Ithynon-nous από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα Pet Link από το Λύκειο Κολλέγιο Ψυχικού, η οποία και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας, στις 22/06/2021.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε :

  • τον Δήμο Χερσονήσου για την στήριξη της προσπάθειάς μας,  
  • το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου Κρήτης και το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τη Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας,  
  • τις τοπικές επιχειρήσεις για τις εικονικές χορηγίες,
  • τους ειδικούς ψυχικής υγείας
  • καθώς και τον μέντορα της εικονικής επιχείρησης κ. Βασσάκη Κωνσταντίνο

που με προθυμία συνέβαλαν στην υλοποίηση της εικονικής κοινωνικής επιχείρησης StandbyMe.

Το σχολείο μας με την εικονική επιχείρηση StandbyMe έχει προκριθεί και στην τελική δεκάδα μαθητικών εικονικών επιχειρήσεων του προγράμματος «Εικονικής Μαθητικής Επιχείρησης», Junior Achievement Greece,  που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο μεγάλος τελικός θα είναι στις 12 Ιουνίου και  θα μεταδοθεί διαδικτυακά!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εικονικής επιχείρησης https://standby-me.weebly.com/ καθώς και να δείτε το διαφημιστικό σποτ της StandbyMe: https://www.youtube.com/watch?v=tcqZlv29v10

 

Επισκοπή, 20/5/2021                                                                    

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΓΚΑΦΟΥΡΑΚΗΣ

https://drive.google.com/file/d/1J8lz4Eit-owELhWdlS7PRWVS39vp6F2E/view?usp=sharing

Κορυφαία διάκριση του σχολείου μας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *