Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

την προσεχή  Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 το σχολείο μας επανέρχεται στη διά ζώσης λειτουργία.

  • Υπενθυμίζουμε ότι η τήρηση των κανόνων είναι υποχρέωση όλων μας για την προστασία  του συνόλου της σχολικής κοινότητας και του οικογενειακού και κοινωνικού περιγύρου μας .
  • Ώρα έναρξης σχολικού ωραρίου : 08.15 π.μ.
  • Οι μαθητές/τριες οφείλουν να προσέρχονται στο σχολείο τηρώντας τα γνωστά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις , χρήση αντισηπτικού κλπ.).
  • Επιπλέον  προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ (self-test) κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό του Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι γονείς / κηδεμόνες , επομένως, θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.
  • Οι μαθητές/ τριες φέρουν μαζί τους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και επιδεικνύουν στην είσοδο του σχολείου έντυπη τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ/δήλωση αρνητικού τεστ. (Οδηγίες για τη διενέργεια του self-testing και την έκδοση της κάρτας θα βρείτε παρακάτω).

 ΠΡΟΣΟΧΗ!

Χωρίς τη Σχολική κάρτα δεν εισέρχεται κανένας μαθητής στο σχολείο.

Θα παρακαλούσαμε θερμά τη Δευτέρα το πρωί να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με την αμήχανη κατάσταση να μην επιτρέψουμε την είσοδο των παιδιών σας στο σχολείο ή να δεχόμαστε τηλεφωνήματα γονέων/ κηδεμόνων που θα ζητούν να επιτραπεί η είσοδος των παιδιών τους άνευ κάρτας !

Τα βήματα για το self-testing και την έκδοση κάρτας είναι τα εξής:

  1. Οι γονείς/ κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών και οι ενήλικοι μαθητές παραλαμβάνουν από το φαρμακείο δωρεάν το self-test χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους.
  2. Οι μαθητές/τριες κάνουν το self-test στο σπίτι τους την προηγούμενη μέρα ή το πρωί της ίδιας μέρας. Άρα το πρώτο τεστ θα πρέπει να γίνεται την Κυριακή το βράδυ/ Δευτέρα το πρωί και το δεύτερο την Τετάρτη το βράδυ/ Πέμπτη το πρωί.  Στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr, υπάρχει video που υποδεικνύει τον τρόπο χρήσης του τεστ.
  3. Οι γονείς/ κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών και οι ενήλικοι μαθητές δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας  https://self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
  4. Αν το self-test είναι αρνητικό :

α. Εκδίδουν-Εκτυπώνουν τη Σχολική κάρτα μέσω της ίδιας πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr

β. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς ή οι ενήλικοι μαθητές θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

γ. Την κάρτα αυτή οι μαθητές την φέρουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαζί τους κάθε μέρα και την επιδεικνύουν στην είσοδο του Σχολείου στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

  1. Αν το self-test είναι θετικό:                                                                     

α. Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr                    

β. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

γ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

δ. Έχει αποσταλεί στα φαρμακεία και δοθεί στη δημοσιότητα επεξηγηματικό υλικό καθώς και σχετικό βίντεο για κατατοπιστική ενημέρωση όλων.

             Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους!!!

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία του σχολείου μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *