Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου σχετικά με τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης  

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί- χρήστες της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης,

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (https://eclass.sch.gr/) προετοιμάζεται για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, όλα τα μαθήματα θα γίνουν αυτόματα ανενεργά. Τούτο είναι αναγκαίο, καθώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να αλλάξει σχολείο, να έχει διαφορετικές αναθέσεις μαθημάτων και διαφορετικούς μαθητές. Ταυτόχρονα θα απεγγραφούν όλοι οι χρήστες (μαθητές/τριες) καθώς αυτοί αλλάζουν τάξη και περνούν σε επόμενη. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να σβηστεί η αλληλεπίδραση των μαθητών με τα ηλεκτρονικά μαθήματα πχ. εργασίες που έχουν ανεβάσει κλπ. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κρατήσετε αρχείο με τις εργασίες των μαθητών σας, θα πρέπει να προχωρήσετε μόνοι σας σε αυτή την ενέργεια μέχρι τη Δευτέρα 24/08/2020.

 Σημειώνουμε πως όλα τα μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην πλατφόρμα ως ανενεργά, μαζί με όλο το δικό σας υλικό και την  οργάνωση που έχετε δημιουργήσει σε αυτά. Μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε κανονικά νέα μαθήματα ή να κάνετε ενεργά τα μαθήματα σας από προηγούμενα σχ. Έτη. Μέσα από το εργαλείο ρυθμίσεων του κάθε μαθήματος μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά, αλλάζοντας τον τύπο του (από ανενεργό σε ανοικτό ή κλειστό). Επιπλέον, από τη “Διαχείριση Μαθήματος” μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή “Ανανέωση Μαθήματος” για να κάνετε επιλεκτικά διαγραφή χρηστών (μαθητών), διαγραφή Βιβλίου Ύλης, Ανακοινώσεων, Εργασιών και Ασκήσεων, εφόσον το κρίνετε αναγκαίο.

Όσοι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών δεν διαθέτουν αντιστοίχιση με κάποια σχολική μονάδα (χωρίς οργανική θέση) θα μπορούν να διαχειριστούν ξανά τα μαθήματα τους τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, μόλις αποκτήσουν εκ νέου κάποια σχολική μονάδα στο πληροφοριακό σύστημα mySchool. 

 Σας ευχαριστούμε πολύ

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *