Κάνοντας  πράξη  την αλλαγή!

Η καλή είδηση της ημέρας μάς έρχεται σήμερα από τους μαθητές του Β1 τμήματος του σχολείου μας!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του 5μελούς μαθητικού συμβουλίου του Β1, Βαγγέλης Μεραμβελιωτάκης  μάς δήλωσε:

Το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση αφιερώνουμε αρκετές ώρες μέσα σε μία αίθουσα διδασκαλίας είναι αδιαμφισβήτητο. Επομένως ο χώρος αυτός οφείλει να είναι χώρος έμπνευσης και δημιουργίας. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει πάντα. Συχνά στα σχολεία της χώρας μας παρατηρούνται φαινόμενα παραμέλησης , εγκατάλειψης και βανδαλισμού.

Θα μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει ότι και η δική μας αίθουσα δεν αποκλίνει από τον κανόνα. Μαθητές πλέον της Β’ Λυκείου , αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση για τη βελτίωση της κατάστασης. Έπειτα από συζήτηση στην ολομέλεια του τμήματος, πήραμε την πρωτοβουλία να αναδιαμορφώσουμε τον χώρο μας. Άλλωστε αισθανόμαστε χρέος μας να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα από ό,τι τα παραλάβαμε.

Βάψαμε την αίθουσά μας αφού πρώτα επιλέξαμε όλοι μαζί τα χρώματα και μετρήσαμε και  υπολογίσαμε τις ποσότητες των αναγκαίων υλικών. Καθαρίσαμε τα θρανία και τις καρέκλες από μουντζούρες πολλών χρόνων χρήσης . Φέραμε πίνακα ανακοινώσεων, πίνακες ζωγραφικής και μία υδρόγειο σφαίρα. Η εικόνα της τάξης μας άλλαξε άρδην! Και η όλη διαδικασία πραγματικά ήταν μία μοναδική ευκαιρία για συνεργασία και ομαδική δουλειά στο πλαίσιο του σχολείου !

Επιδίωξή μας είναι να εμπνεύσουμε με την πρωτοβουλία μας όλους τους νέους που επιθυμούν την αλλαγή : οραματιστείτε την και κάντε την πράξη ! «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον Παράδεισο και μπες μέσα» είχε πει κι ο Ν. Καζαντζάκης.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας υποστήριξαν σε αυτό μας το εγχείρημα :

  1. Πρατήριο υγρών καυσίμων, Σπανάκης Γεώργιος, Επισκοπή
  2. Creta Market, Μανωλακάκη Άννα, Επισκοπή

Οι μαθητές του Β1 τμήματος του ΓΕΛ Επισκοπής Ηρακλείου

Κάνοντας πράξη την αλλαγή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *